Bloemen schilderijen

Je komt ze overal tegen, in elk land en elke cultuur: bloemen schilderijen.

Maar wat drijft men om bloemen schilderijen te maken en te kopen? Waarschijnlijk ligt die reden in de kracht van de emotieoverdracht van bloemen schilderijen. Honderden jaren lang worden er al bloemen geschilderd als symbool van een bepaalde emotie. Denk hierbij aan de geur van de bloem, de teerheid van bladeren of juist de robuustheid van de doornen. Bloemen schilderijen hebben de kwaliteit om emotie op een mooie en symbolische wijze over te brengen op de toeschouwer. Bloemen schilderijen kunnen zowel abstract als natuurgetrouw worden weergegeven.

Wat bloemen schilderijen zo populair maakt, is dat er ontelbaar verschillende soorten zijn en dus ook ontelbaar veel verhalen mee te vertellen zijn. Er is altijd wel een bloem te vinden met de juiste kleur en vorm, waardoor het voor de kunstenaar ook een bron van inspiratie is. In veel botanische schilderijen is zeer sterk oog voor detail te ontdekken, omdat bloemen schilderijen in eerste instantie vaak een wetenschappelijk doel hadden. Deze werken zijn dan ook zeer dierbaar voor iedereen die te maken heeft met plantkunde.

Jochem de Graaf is ook een bloemen schilderijen kunstenaar kijk snel zijn website

www.jochem-de-graaf.nl

www.schilderijenshop.com

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>